България Север

Обновяват електрическата мрежа по селата в Тревненско и Дряновско

подмяна кабели

Специалисти от Трявна на компанията, доставяща ток на Североизточна България, извършиха подмяна на стари метални електромерни табла за монтаж на открито с нови, пластмасови, в тревненското село Околиите.

Техниците на дружеството монтираха и нови електромери с по-добри технически характеристики. Успоредно с това бяха подменени и електромерите в село Керека, община Дряново.

Електроразпределителната компания обновява поетапно електрическите съоръжения в малките населени места в общините Трявна и Дряново, за да подобри сигурността на електрозахранването. Приоритетно се вземат мерки за рехабилитация на най-уязвимите участъци от мрежата, които се нуждаят от неотложен ремонт.

Дейностите по подмяна на съществуващите кабелни шкафове и електромерни табла с нови, по-модерни и по-сигурни съоръжения, са предвидени в ремонтната програма на електроразпределителното дружество за 2015 г.

Планираните дейности по подмяна и изграждане на електроразпределителната мрежа протичат със смущения в електрозахранването на клиентите, попадащи в района на проекта.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730