България Север

ОДФ – Габрово ще сформира младежки клуб „Дебати”

ОДФ1Проект на Фондация „Обществен дарителски фонд – Габрово“ бе одобрен за финансиране в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

Основната цел на проекта е да допринесе за подобряване интеграцията и активното гражданство на младежите и представителите на неправителствените организации, работещи с младежи – чрез повишаване на тяхната мотивираност, компетенции и инициативност.

Проектът изцяло е насочен към младите хора и цели насърчаване на доброволчеството и ще се реализира в партньорство с организация от Норвегия. Той стартира в края на май и ще се реализира до март 2016г.

Заложените дейности включват проучване на добри практики, свързани с доброволчеството в Норвегия и адаптирането им за прилагане в България. Ще бъде сформиран Клуб „Дебати“, в рамките на който ще бъдат провеждани младежки панели с дебати по следните теми: доброволчество, участие на младите хора в процесите на вземане на решения, повишаване на гражданското съзнание и включване в каузи, толерантност към малцинствата, застъпничество и антидискриминация и др.

Младежите ще получат указания как се води ефективен диалог, как се излагат аргументи, какви видове дебатиране има. Ще бъдат разработени и отпечатани помагала по темите, по които ще се водят дебатите. Предвижда се заключителен демонстрационен дебат пред публика.

Обществен дарителски фонд – Габрово работи от 2002г. с широко гражданско участие, акумулирайки средства чрез възраждане и развитие на дарителството и дарителските традиции. Дейността на Фонда е свързана с организиране и провеждане на различни кампании, дарителски кръгове, семинари, инициативи за подпомагане на хора, социални заведения, неправителствени организации и др.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730