България Север

Моторист бере душа след катастрофа в Габрово

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

29-годишен габровец е с опасност за живота, след като пострада тежко при катастрофа с мотор, информират от пресцентъра на полицията. Инцидентът е станал в понеделник, около 11.00 ч. на бул. „Трети март“ в Габрово.

По информация на полицията катастрофата е възникнала между лек автомобил „Форд Мондео“, управляван от 72-годишен мъж от Хасково, и мотоциклет „Хонда“, управляван от 29-годишния габровец.

Водачът на Форд-а предприел маневра „завиване в обратна посока“ и в задната част на автомобила се блъснал движещият се към центъра на града 29-годишен мотоциклетист.

При произшествието пострадал мотоциклетистът, който веднага след произшествието бил транспортиран и настанен в МБАЛ-Габрово с черепно-мозъчна травма, с опасност за живота.

Водачът на автомобила е ползвал обезопасителен колан, а мотоциклетистът е бил с предпазна каска.

72-годишният мъж бил тестван за алкохол с техническо средство, което отчело нулев резултат, а на водача на мотоциклета била взета кръвна проба за химически анализ.

Установено било, че мотоциклетистът е неправоспособен – не притежавал свидетелство за управление на МПС.

При настаняването му за лечение в болницата, сред вещите му бил открит полиетиленов плик със суха листна маса, за която полевият наркотест реагирал на марихуана.

Наркотичното вещество било иззето. Работата по случая продължава, започнато е досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730