България Север, Общество

Ученици се запознаха с работата на полицията в Габрово

снимка: Пресцентър ОД на МВР - Габрово

снимка: Пресцентър ОД на МВР – Габрово

Младежи от габровски училища гостуваха на служителите от Областна дирекция на МВР-Габрово. Посещението им бе осъществено в рамките на проекта „Опознай и избери!“, който се реализира от ИМКА-Габрово с подкрепата на Община Габрово по Програма Младежки дейности за 2015 г.

Младите гости, които проявяват сериозен интерес към полицейската професия, имаха възможност да се запознаят отблизо със спецификата в ежедневието на служителите от охранителна и криминална полиция, на експертите от Научно-техническата лаборатория и на останалите служби в ОДМВР.

снимка: Пресцентър ОД на МВР - Габрово

снимка: Пресцентър ОД на МВР – Габрово

Учениците разговаряха с гл. инспектор Любомир Стоев – началник на сектор „Охранителна полиция“ в РУ-Габрово, със старши инспектор Кольо Христов – началник на група „Имуществени престъпления“ в сектор „Криминална полиция“ при РУ-Габрово, и с гл. инсп. Денчо Дренков – началник на сектор „НТЛ“ в ОДМВР.

В открития и непринуден разговор, младежите се запознаха с изискванията към кандидатите за работа в системата на МВР, с трудностите и предизвикателствата, които крие професията на полицейския служител, припомниха си и основните права и задължения, които трябва да се спазват от всички граждани.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730