България Север, Общество

По Коледа стават чудеса!

ръчичкиНаскоро ми се обади Селвет – майката на малкия Мехмед, който страдаше от тежко бъбречно заболяване – хроничен нефритен синдром с тежки рецидиви.

Това налага да се провежда хронеохемодиализно лечение в отделението по Нефрология и Хемодиализа към МБАЛ” Д-р Тота Венкова” – АД – Габрово.

Разтревожено ми съобщи, че поради инфекция на пикочните пътища се наложило да му бъде сменен катетъра, а това ставало оперативно. Затова сега се намирала в Детска нефрологична клиника – София и се надявала всичко да мине добре.

Сподели, че парите, които успяла да задели за онова лекарство на детето трябвало да даде сега за разходи по лечението му.

А аз знаех от медицинските документи, които ми беше показвала, че състоянието на детето налага приемането на Sorbistetin – лекарство, което тя не можеше да му осигури от нашата аптечна мрежа. Тя трябваше да задели немалката сума, за да го поръча и осигури от чужбина.

Питаше ме какво да прави. Помолих я да ми се обади, като се приберат в къщи. Трябваше да намеря съмишленици. Хора с големи сърца. Хора, за които усмивката в очите на едно дете значеше повече от всичко.

Ние, от движение ГД” ДНЕС” – Габрово, знаехме какво означава несигурността и страха на майката от питащите очи на детето.

Трябваше да осигурим средства.

И помощта не закъсня. Отзоваха се и г-жа Кристина Сидерова, и г-жа Галина Банковска, които без колебание помогнаха с лични средства, за да не угасне усмивката на това дете в идващите Коледни и Новогодишни празници.

Когато майката получи парите не знаеше какво да каже. Знаеше само, че синът й трябваше да доживее своята трансплантация.

Накрая тихо отрони: „Ето такива хора ще сбъднат тихо прошепнатото желание на моя син: „ Мамо, искам да порасна!”

Благодаря Ви мили хора за светлината в очите на Мехмед!

Благодаря Ви за съхранената му вяра, че на Коледа стават чудеса!

С уважение и обич: адвокат Пепа Христова.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730