България Север

Двама младежи в ареста, заради наркотици

снимка: Пресцентър МВР, Архив

снимка: Пресцентър МВР, Архив

Двама младежи са били задържани при специализирана полицейска операция по противодействие на престъпленията, свързани с наркотици, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габров.

В четвъртък, около 13:30 часа на ул. „Дедерица“ в Севлиево, бил спрян лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 20-годишен севлиевец. При извършената проверка за употреба на наркотични или упойващи вещества техническото средство отчело положителен резултат към метамфетамин.

Издаден бил талон за медицинско изследване, като лицето отказало кръвна проба. В РУ Севлиево е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б ал.3 от НК.

При последвалото претърсване в лекия автомобил и в жилището на младежа полицаите намерили и иззели суха листна маса, реагираща на марихуана, с общо тегло над 300 грама. По случая е образувано досъдебно производство по чл.354а от НК.

Същият ден след проведени оперативно – издирвателни мероприятия и последвало претърсване в жилището на 23-годишен младеж от Севлиево, в тонколона на компютър били намерени и иззети топчета със зелено – кафява растителна маса, с общо тегло 40 грама, обвити в черен полиетилен.При извършения полеви наркотест растителната маса реагира на марихуана.

По случая е образувано досъдебно производство по чл.354а от НК. Спрямо лицата е приложена полицейска мярка „задържане” за срок до 24 часа.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730