Бизнес и Политика

Смартфоните ще бъдат заменени от изкуствен интелект след 5 години

Смартфоните ще изчезнат и то само след пет години. Това сочи изследване, направено сред 100 000  в 40 страни по света. Един на всеки двама притежатели на умните устройства смята, че „да след пет години смартфоните ще са минало, а на тяхно място ще ползваме изкуствен интелект, който ще може да се комуникира с обекти без нуждата на екран“. Проучването е направено от шведската компания Ericsson.

Анкетираните посочват и конкретни причини за изместването на смартфоните от изкуствения интелект. Една от тях е нуждата от по-големи екрани, които обаче изискват по-дълъг живот на батерията. Тази противоречива нужда сочи необходимостта от по-добри решения за комуникация, се казва още в изследването.

Обаче 85% от участвалите в анкетата смятат, че преносимите мобилни устройства продължават ще продължават да набират популярност. Един от двама смятат, че скоро ще могат да говорят с домашните си уреди.

Според 44% от анкетираните са на мнение, са на мнение, че този интелект би бил добър учител,  29% от тях ще се чувстват по-добре, ако споделят медицинските си проблеми с подобен интелект вместо лекар.