Бизнес и Политика

Кои са любимите песни, книги и филми на семейство Обама?

Президентът на САЩ и съпругата му споделиха любимите си песни, филми, телевизионни сериали и книги за 2015 година в интервю за сп. „People“.

Барак Обама най-много харесвал песента „How much does it coast”, изпълнявана от рапъра Кендрик Ламар. Това е и любимият му изпълнител. Държавният глава довери още, че любимата му книга е „Fates and furies”  на писателката Лорън Гроф, а любимата му лента за изминалата 2015 година е „Марсианецът“ с Мат Деймън в главната роля.

Авторката на книгата се почуства поласкана, че книгата й, посветена на семейството и брака, е сред любимите на Барак Обама. „Не съм си и помисляла, че държавният глава на Америка ще прочете моя книга, камо ли да я хареса.“, споделя тя пред медии.

Първата дама на САЩ също се изказа по темата. Мишел Обама заяви, че любимата й песен за 2015 година е „Uptown funk” на Бруно Марс. Любимият й роман се оказа също посветен на брака – „The lights of the world” на писателката Елизабет Александър, която била близка приятелка на семейство Обама. Стопанката на Белия дом също определи филма „Марсианецът“ за един от най-добрите през изминалата 2015 година.