България Север

Предколедно издание на Селския мол

selski molБазарът „Забравени традиции, живи вкусове“ ще има свое предколедно издание на 19 декември, събота, от 13 часа в МОЛ Габрово. Базарът, наречен Селски мол, ще предложи фермерски и домашни продукти от селския двор, изделия на местните занаяти, демонстрации и дегустации и др.

Фолклорната сцена ще даде изява на певчески и танцови самодейни състави, народна музика и фолклор.

По инициатива на организаторите, ще предложи възможност на всички, които искат да пробват, да си направят традиционни игнажденски кравайчета, да си ги отнесат вкъщи и да си ги изпекат за празника в неделя.

По традиция читалищата от общината ще черпят с домашни продукти и в касичка за дарения ще набират подкрепа на своите каузи и дейност.

Поканени са местни производители, фермери и занаятчии да направят алъш-вериша и да дадат шанс на гражданите да се докоснат до истинската храна без баркод и „Е“-та.

Селският мол е инициатива, която вече втора година подкрепя местното производство, традициите на региона и екологосъобразния начин на живот. Все повече са участниците, които предлагат създаденото от тях – с личния им труд и труда на тяхното семейство. Освен уникалността на тези изделия, предимството им е, че не са пропътували хиляди километри и не са консервирани, за да издържат, докато чакат купувачите по стелажите на големите търговски вериги. Селският мол в това си издание дава територия и за благотворителност. А клиентите, купувайки подарък за любимите си хора, правят жест в подкрепа на местния бизнес, прохождащите инициативи, децата и възрастните в риск.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730