Бизнес и Политика

Най-новият китайски смартфон

Изключително бързото развитие на модерните технологии, доведе до силно понижение при цените на смартфоните. И така в момента може да си купите телефон за 200 долара например, който няма да се различава с почти нищо от такъв за 1500 долара. Като цяло характеристиките на високите и ниските класове телефони са много близки. Обикновено в това се включват здраво метално тяло, голям дисплей с висока резолюция, силен процесор, над 2 GB оперативна памет и над 10 GB вътрешна памет, сензора за пръстови отпечатъци, камера от Sony и други различни екстри и допълнения.

Китай, разбира се, няма как да остане по-назад в направата на смартфоните. Ето защо китайската компания Blueboo преминава на следващо ниво и представя модела си Xfire 2, който притежава всички нужни екстри и характеристики, като метално тяло, чувствителен на натиск дисплей 2.5 D, който се използва в iPhone 6S, както и сензор за пръстови отпечатъци.

Освен, че притежава всичко нужно за един функционален смартфон, модела Xfire 2 струва 59,99 щатски долара, което е равно на скромните 111 лева. Разбира се от телефона има какво още да се желае. Има характеристики за „доизкусуряване”, като например това, че оперативната памет на телефона е само 1 GB. Вътрешната памет е само 8 GB, но може да се разширява до 32 GB с карта.

Основната камера на китайския смартфон е 5 MP, а предната камера е с резолюция 2 MP. Друг недостатък на устройството е невъзможността за работа с 4G мрежи. Това обаче, ще бъде поправено и дори най-евтините устройства ще поддържат 4G мрежи, благодарение на новите евтини чипове на MediaTek.