България Север

Комисия за АСКЕЕР-ите ще гледа габровски спектакъл

снимка: Росина Пенчева

снимка: Росина Пенчева

На 23 февруари от 19.00 часа на сцената на габровския Драматичен театър „Рачо Стоянов“ ще бъде представена постановката „Жана Д‘Арк“ по Жан Ануи.

Представлението ще бъде специално за габровци и гостите на града, тъй като талантливата млада актриса Гергана Змийчарова, играеща ролята на Жана Д‘Арк, е сред номинираните за тазгодишните национални награди „Икар“, в категория „Водеща женска роля“.

Специално за спектакъла в Габрово се очаква да пристигне комисия на  АСКЕЕР-ите, които проявяват сериозен интерес към спектакъла на ДТ „Рачо Стоянов“.

„Рядко комисия на АСКЕЕР-ите пътува в страната. Обикновено гледат постановките в София. Въпреки, че ние играхме този спектакъл доста пъти в столицата и ще продължим да го правим, те казаха, че може би ще се командироват до Габрово“, заяви Невена Митева, директор на ДТ „Рачо Стоянов“ – Габрово.

Тя изрази надежда, че публиката ще напълни салона на Театъра, споделяйки този празник, тъй като смята, че шансовете на Гергана Змийчарова за спечелване на награда „Икар“, в категория „Водеща женска роля“, са големи.

Цените на билетите за постановката „Жана Д‘Арк“ са промоционални и много по-ниски от обичайните, съобщи още Невена Митева.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730