България Север

Три проекта по проект „Красива България“ очакват одобрение

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Три проектни предложения по мярка М02 „Подобряване на социалната инфраструктура“, подадени от област Габрово, по Проект „Красива България” очакват одобрение, информираха от Областна администрация – Габрово.

В Кампания 2016 са кандидатствали: Община Габрово за благоустрояване на дворните площи на детска ясла „Славейче“, Община Севлиево за подобряване условията в детска градина „Снежанка” в с. Душево и Община Трявна за МБАЛ „Д-р Теодосии Ветанов” за преустройство на отделения за физикална терапия. Общата стойност на предложенията е 571 487,04 лв.

В Кампания 2016 за набиране на кандидати за участие по Проект „Красива България” са получени общо103 проекто-предложения. След разглеждането им по допустимост, до 20 февруари ще се извърши оценяване и класиране на тези от тях, които са вписани в Централния регистър на кандидатстващи проекти.

Проекто-предложенията, които са получили най-много точки при оценяването по отделните мерки, ще бъдат предложени на Управителния съвет на Проект „Красива България” за одобряване за финансиране и реализация през 2016 г. Управителният съвет ще извърши одобряването с решение, което ще се утвърди от министъра на труда и социалната политика.

Списъкът с одобрените обекти за 2016 г. ще бъде оповестен в интернет-страницата на Проект „Красива България”, а всички одобрени кандидати ще бъдат известени чрез писма за подписване на споразумения с Министерство на труда и социалната политика.

Вписаните обекти в Централния регистър на кандидатстващи проекти, които няма да бъдат одобрени през първото тримесечие на 2016 г., но които са следващи по ред в класирането, ще останат в режим на разглеждане от Управителния съвет след изтичане на полугодието, при условие, че за тяхната реализация изборът на изпълнител на СМР не подлежи на открита процедура.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730