Бизнес и Политика

Библиотека на колела в Родопите

Младият предприемчив българин Александър Караджов, започна да набира средства за създаване на първата библиотека на колела в Родопите. Необходимата сума за закупуване на каравана и книги е 3 000 долара.

Идеята на 29-годишния българин е да насърчи хората да четат повече. Той вече е монтирал няколко „къщички за книги” в родния си град Смолян. В началото мини библиотеките са били пълни с книги, но към момента са празни и една от тях е повредена.

Александър обаче е оптимист. Той продължава да опитва да доближи хората до книгите, като новата му идея е библиотеката на колела. Пътуващата библиотека ще обикаля селата в Родопите и ще присъства на големи събития, като съборите в Гела и Рожен.

Средствата за библиотеката на колела ще се събират чрез платформата IndieGoGo. Младежът приканва всеки, който има желание и възможност да помогне, да дари книги или пари за закупуването на караваната.

„Искам да създам пътуваща библиотека – каравана, пълна с хубави книги, ароматен чай и удобно кресло, в което да се отпуснеш. Защото някои книги трябва да бъдат прочетени, защото хората заслужават да четат“, споделя той.