България Север

Габровски дилър на марихуана влиза за 2 години в затвора

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

С определение по наказателно дело от общ характер, състав на Габровския окръжен съд, председателстван от съдия Василева, одобри споразумение между прокурор Генжов от Окръжна прокуратура – Габрово и защитника на обвиняемия Е.С. от Габрово, с което на последния се налага наказание от 1 година лишаване от свобода за държане с цел разпространение и разпространение на високорискови наркотични вещества.

Съгласно споразумението Е.С. се признава за виновен в това, че през периода 11-12 септември 2015 г., при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително държал с цел разпространение в апартамент на ул. „Ивайло”, във вилна постройка в кв. „Гачевци” и в апартамент на ул.”Ал. Стамболийски” в Габрово общо 157,504 грама коноп (марихуана) на обща стойност 945,03 лева.

Със същото споразумение Е.С. се признава за виновен и в това, че на 11 септември 2015 г. разпространявал на две лица от Габрово, на публични места в същия град, общо 44,072 грама коноп (марихуана) на обща стойност 264,44 лева.

За посоченото престъпление на Е.С. се налага наказание от 1 година лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при първоначален строг режим.

Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила присъда.

Тъй като горепосоченото деяние е извършено от Е.С. в изпитателния срок на негово предходно условно осъждане (за деяние от същия характер) съдът приведе в изпълнение и наказание от 1 година лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при първоначален строг режим, отделно от наказанието по настоящото споразумение.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730