България Север

Гласуваме за културно събитие на Габрово за 2015-та

будителите

снимка: Клуб на будителите

За втора година Клубът на будителите ще излъчи Събитие на Габрово в областта на културата за 2015-га година.

17 инициативи са номинирани от габровската публика, като предложенията са направени във фейсбук страницата на организаторите, по електронната поща и чрез анкетни карти в кутиите, поставени на официалния вход на Общината, в заемната на Регионалната библиотека, в Художествената галерия и на касата на Драматичния театър.

На същите места зрителите могат да подкрепят своя фаворит чрез гласуване в анкетна карта, в която са изброени 17-те номинации. Кутия е поставена и на тарабата за вестници на централната ул. „Радецка“. Публиката може да изрази предпочитанията си и чрез публикуваната анкета на фейсбук страниците на Клуб на будителите и Културна общност. Крайният срок за гласуване е 11 март.

Събитието, събрало най-много от гласовете на зрителите и на журито, ще бъде обявено на официална церемония през март, а неговите инициатори и организатори ще получат награда от 500 лева.

Спонсор на церемонията е Асоциацията на индустриалния капитал в България, която подкрепи инициативата на Клуба на будителите и осигури паричната премия.

Наградата беше учредена от гражданското сдружение през 2015-та, когато се проведе първото издание на годишния конкурс за популяризиране събитията в областта на културата и за привличане на вниманието към тях и техните автори.

Предпочитанията си можете да изразите еднократно оттук!

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730