България Север

Две баби „изгърмяха“ с близо 18 000 лв. в сериала „Ало, ало“

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Две възрастни дами станаха жертва на телефонни измамници, информират от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Престъпленията били извършени на 4-ти март по различни, но добре познати сценарии – „пострадал близък“, който се нуждае от средства за лечение и за „капаро при покупка на климатици“.

В един от случаите измамниците измъкнали 15 000 лева от 86-годишен жена от Габрово, която им ги дала като „необходими средства за купуване на отоплителни уреди“.

В другия случай 81-годишна жена от севлиевското село Малък Вършец, предала на непознати 2400 лв. за „лечението на роднина, пострадал при катастрофа“.

По двата случая са започнати досъдебни производства.

От Областната дирекция на МВР – Габрово отново напомнят, че при реализирането на специализирани акции, полицейските органи не вземат пари от гражданите, а искането на пари по телефона  е категоричен знак за измама.

При получаване на каквото и да било обаждане, свързано с искане на пари, телефонният разговор трябва да бъде прекъснат незабавно.  Дори отсрещната страна да настоява да останете на линия, затворете телефона и позвънете на най-близките си хора и на тел. 112!

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730