България Север, Общество

Вземи ме, искам дом

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

„Вземи ме, искам дом“, под това мото Община Севлиево стартира кампания за осиновяване на безстопанствени кучета от Приюта в село Душево.

Инициативата има за цел да промени нагласите на хората към тези животни. Всяко изоставено куче има нужда от добър и сигурен дом, в който да получава любов и грижи. Ежедневно сме свидетели на изхвърлянето на домашни кучета на улицата, само защото техните стопани не ги искат вече.

Проблемите с уличните кучета са винаги резултат от безотговорността на нас, хората. А всъщност, всяко едно животинче има своя чар и доброта, и търси някой, който истински да го обича.

Кучетата в приюта, които са около 80 на брой, са на различна възраст, някои от които новородени. Гражданите на Севлиево могат на място в стационара да се запознаят с тях и да намерят своя нов любимец.

Четириногите са обезпаразитени, кастрирани, имат задължителна ваксина срещу бяс и могат да са ваши напълно безплатно – само срещу лична карта и попълване на документ по образец. А според общинската Наредба за определянето и администрирането на местните такси
и цени на услуги на територията на община Севлиево, собствениците на кастрирани животни не плащат данък за тях.

Кучетата в стационара са социализирани и всеотдайни, те са там и ви чакат, готови да Ви бъдат верни приятели, в замяна на дом и стопани.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730