България Север

Щипналият 10 бона при удар остава в ареста

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

На 22 март състав на Окръжен съд – Габрово потвърди определение на Районен съд – Трявна от 15 март 2016 г., с което по отношение на П.С. от Трявна е взета най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”. Същият е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление – кражба при условията на опасен рецидив.

Тревненецът е уличен в това, че на 12 март в Трявна, в съучастие с лице от Габрово, отнел от владението на мъж от Пловдив кожена мъжка чанта, мобилен телефон и парични суми в лева и евро, всичко на стойност около 10 000 лева.

Съдът счете, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че П.С. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем. Същото е тежко по смисъла на закона и за него е предвидено наказание от две до десет години лишаване от свобода.

Наред с това, бяха отчетени и данните за личността на обвиняемия – осъждан неколкократно и обвиняем по друго досъдебно производство, като съдебният състав прецени, че при определяне на по-лека мярка за неотклонение съществува основателна опасност лицето да извърши друго престъпление или да се укрие поради страх от следващата му се наказателна отговорност.

Предвид горепосоченото Окръжен съд – Габрово счете, че определението на Районен съд – Трявна, с което на П.С. е взета най-тежката мярка за неотклонение “Задържане под стража” е обосновано и законосъобразно и като такова следва да бъде потвърдено.

Определението на Габровски окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730