България Север, Спорт

Аматьорски турнир по вдигане от лег в Габрово

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Традиционно последният ден от карнавалната седмица предлага спортни прояви за малки и големи, за габровци и гостите на града.

Тази година няма да се откажем от добрата практика и старата максима „Здрав дух в здраво тяло“ и обявяваме в авнас събитията, които ще разтърсят спортните Ви емоции на 22 май.

Аматьорски турнир по вдигане от лег ще има на площад „Възраждане“ в Габрово, информират от местната общинска администрация.

Организатори са Община Габрово със съдействието на фитнес център Power Gym и спортен клуб по вдитане на тежести „Михаил Петров“.

Състезанието ще се проведе по следния график: от 13.00 часа – кантар – теглене на всички участници; от 14.00 часа – състезание І група и от 15.00 часа – състезание ІІ група.

Водещ на събитието ще бъде балканският шампион по културизъм Богомил Йорданов, познат на всички фитнес маниаци и запалени фенове по боди билдинг.

Записването на участниците в турнира ще бъде до 18 май 2016 г. на мобилен тел. 0897 879 600 – Стефан Георгиев – фитнес център Power Gym, на мобилен тел. 0887 449 698 – Румен Янчев – зала по щанги, или на място във фитнес център Power Gym и залата по щанги на стадион „Христо Ботев“.

Останалите две събития са за любителите на силните усещания и веломаниаците – колоездачно състезание и турнир по екстремно колоездене.

„Не пропускайте да участвате в карнавала на 21 май и в спортния събитиен маратон на 22 май. Живей активно, мисли позитивно и ще оцелееш, ако се смееш.“

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730