България Север

Делото за жестокото убийство на 30-годишния Цветомир тръгна

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

В съдебно заседание, проведено в понеделник (4 април), състав на Окръжен съд – Габрово, даде ход на наказателно дело от общ характер, образувано по обвинителен акт на Габровска окръжна прокуратура против К.Г. от Габрово, обвинен в извършване на убийство.

Повдигнатото на К.Г. обвинение е за това, че за времето от 8,30 до 9,30 ч. на 20 септември миналата година в габровското село Чукили, умишлено умъртвил 30-годишният Цветомир Петков като му нанесъл множество удари с юмрук и ритници с крак в главата. В резултат на това пострадалият получил черепно-мозъчна травма и увреждания на мозъка довели до смъртта му, като тя е причинена по особено мъчителен за убития начин и с особена жестокост.

В началото на процеса съдът конституира родителите на пострадалия като частни обвинители и граждански ищци по делото. За съвместно разглеждане в наказателния процес бяха приети предявените от тях граждански искове против подсъдимия с претенции за заплащане на обезщетения за причинени от деянието неимуществени вреди в размер от по 350 000 лева.

В хода на заседанието, продължило близо девет часа, съдебният състав разпита шестнадесет свидетели, част от тях – присъствали по време на инцидента. Като доказателства по делото бяха приети и заключенията на изготвените на досъдебното производство две съдебно-медицински експертизи.

С оглед неявяването на вещите лица, изготвили химическата и комплексната психиатрично-психологична експертизи и съобразявайки становищата на частните обвинители и защитата, заявили, че държат на непосредствения разпит на експертите, съдът отложи разглеждането на делото като насрочи следващото съдебно заседание за 17 май 2016 година.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730