Бизнес и Политика

Ryanair отваря нова база в София

На 30 октомври 2016г. Ryanair ще отвори нова база в София, която ще разполага с 3 самолета. Базата ще обслужва 21 нови дестинации, които се очаква да привлекат над 1,5 млн. клиенти през следващата година. Инвестицията в базата е на стойност 300 млн. долара и се очава да осигури директно и индиректно близо 1100 работни места в София и региона.

Дестинациите, до които ще осигури достъп новата база на авиокомпанията са Барселона, Баден, Атина, Венеция, Берлин, Хамбург, Бирмингам, Брюксел, Глазгоу, Шарлероа, Кьолн, Кастейон – Валенсия, Дъблин, Рим Чампино, Милано Малпенса, Айндховен, Ливърпул, Мадрид, Лондон Станстед, Меминген, Пиза и Стокхолм.

Очаква се базата да извършва по 90 полета седмично.

В София, главният търговски директор на Ryanair Дейвид О‘Брайън заяви: „За нас е удоволствие да обявим нашата първа българска база в София, която ще започне работа от 30 октомври 2016. Тази значителна инвестиция е важна част от нашите планове за разширяване, както в България, така и в Източна Европа. Ние свързваме София и ключовите европейски бизнес дестинации като Берлин, Брюксел, Дъблин, Лондон, Мадрид и Милано чрез редовни и удобни услуги. Това прави Ryanair идеалния избор, както за бизнес клиентите така и за тези, които пътуват за удоволствие.“

Компанията, разбира се, не спира до тук. О’Брайън заяви, че продължават да се развиват по програмата „Винаги по-добри”, която включва още нови маршрути, нов интериор, нови униформи на екипажа и подобрения в менютата на борда.