Бизнес и Политика

Компания на Сирма е партньор на световeн лидер за финансов софтуер

S&G Technology Services Ltd, част от Сирма Груп Холдинг АД,  подписа договор за европейски Сървис партньор с Теменос – световен лидер и доставчик на софтуер за банки и други финансови институции. Новото партньорство на S&G Technology Services,  разширява портфолиото от финасови решения на Сирма Груп, предлагайки пълната гама от технологични услуги на водещите световни софтуерни разработчици за финасовия сектор.

„Използвайки синергията на групата, S & G Technology Service ще максимизира  експертизата на компаните от холдинга. Множество разработки и продукти на Сирма са отличени с награди за иновационни решения в новите канали, защитени уеб приложения, системи за плащания, мобилни приложения  и т.н.“, каза Фабрис Гутеброз, управляващ директор на S & G Technology Services Ltd.

Новите и съществуващи клиенти на Теменос, ще могат да се възползват от експертизата в две различни посоки:

– Първата от тях е основната банкова интеграция, където ще се прилагат по-задълбоченото познаване на компонентите от интеграционната рамка и сродните ESBs (enterprise service bus). Това ще позволи на банките да намалят разходите и времето на интеграция.

– Втората посока „Развитие на нови канали“, ще предложи достъп до пул от експерти, обучени и сертифицирани за банковите решения на Теменос (Edge connect UXP, TCIB и TCMB).

Партньорите на Теменос следват същата строга процедура при интегриране на решенията и безкомпромисно качество на процесите. Разширените екипи, предлагат целият спектър от технологични услуги на клиентите на Теменос. Те ще се възползват от предимствата на code-free интеграцията и оптимизираното взаимодействие през дигиталните канали. Дигитализацията в сектора спомага за трансформиране бизнеса и осигуряване на конкуренти предимства на променящите се пазари.

За S & G Technology Services Ltd

S & G Technology Services ООД е основана през 2012 г., и е съвместно предприятие на Сирма Солюшънс, част от Сирма Груп Холдинг.  Групата е водещ доставчик на 

информационни технологии, ИТ консултантски услуги и системна интеграция в Югоизточна Европа. Компанията предлага технологични услуги на банките, помагащи за успешна адаптация в новата цифрова среда. Това от своя страна води до  идентифициране и въвеждане на различни по мащаби решения за технологична трансформация.

За Temenos Group AG

Temenos Group AG (SIX: TEMN) със седалище в Женева, е водещ световен доставчик на софтуер за банки и други финансови институции. Решенията помагат на индустрията  да трансформира бизнеса си и адаптира в динамично променящите се пазари. Над 500 милиона банкови клиенти, над 2000 фирми по целия свят, включително 38 от 50-те водещи банки, ползват решенията на Temenos. Клиентите на компанията се радват на по-високи печалби (период 2008-2012), в сравнение с конкурентнти банкови приложения – те отчитат средно с 32% по-висока възвръщаемост на активите, 42% по-висока възвръщаемост на собствения капитал и 8.1 процентни пункта по-ниско съотношение разходи/приходи, спрямо банки изполващи наследени приложения.

Повече за “Сирма Груп Холдинг” АД (Sirma Group Holding)

„Сирма Груп Холдинг“ АД е холдингова компания с над 23 годишна история и е една от най-големите софтуерни групи в Югоизточна Европа. През 2015 година дружеството направи успешно IPO и се листна на Българската фондова борса, като привлече 11.4 млн. лева нов капитал. В групата работят над 300 опитни софтуерни специалисти, които са реализирали стотици успешни проекти на пет континента. Сирма има експертиза и дългосрочни  клиенти в някои от най-иновативните сфери на софтуерната индустрия: семантични технологии, мобилни приложения, ERP (Enterprise Resource Planning), BI (Business Intelligence), финансови, банкови и разплащателни услуги, електронно правителство. Клиенти на групата са международни компании като BBC, Press Association, Blumberg, Astra Zenneca, IBM, Energous, QVI, Британския музей и много други. Фирми на Сирма са разработвали многобройни проекти за правителствата на България, САЩ, Канада, Великобритания.