България Север

Още един лихвар седна на подсъдимата скамейка

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

В съдебно заседание състав на Окръжен съд – Габрово, с председател съдия Костова, даде ход на наказателно дело от общ характер за незаконна банкова дейност.

Подсъдим по делото е А.К. от Габрово, обвинен от Габровската окръжна прокуратура в това, че в периода от началото на месец август 2009 г. до края на 2014 г. в Габрово извършвал по занятие банкови сделки без разрешение, като предоставил на три лица от Габрово заеми в размер на общо 29 000 лева, за които получил общо 11 890 лева лихви, като с това причинил на заемополучателите значителни имуществени вреди и получил значителни неправомерни доходи на същата стойност.

В началото на процеса съдът конституира като частен обвинител и граждански ищец по делото един от заемополучателите и прие за съвместно разглеждане в наказателния процес предявения от него граждански иск против подсъдимия с претенция за заплащане на обезщетение за причинени от деянието имуществени вреди в размер на 10 450 лева.

В хода на заседанието бяха разпитани четирима свидетели и вещото лице, изготвило съдебно-икономическа експертиза от досъдебното производство.

Предвид неявяването на свидетел, на чийто разпит страните държат и с оглед необходимостта от попълване на делото с още доказателства съдът отложи разглеждането на същото, като насрочи следващото съдебно заседание за 3 юни 2016 година.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730