България Север

Продължава делото за смъртта на Десислава и бебето

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Продължава съдебното следствие по наказателно дело от общ характер № 100 от 2014 година, за причинена смърт на родилката Десислава и на новородено бебе, поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност от страна на двама лекари от „Акушеро-гинекологично отделение” в МБАЛ „Д-р Т. Венкова” – Габрово.

В хода на проведеното в понеделник, 25 април, заседание бе извършен преразпит на по-рано изслушван свидетел по делото и бяха изслушани обясненията на подсъдимата С.К.

Съдът прие като доказателство по делото и заключението на допуснатата повторна съдебно-медицинска експертиза, изготвена от 7 вещи лица, специалисти в различни области на медицината.

Предвид заявеното от вещите лица в заседанието и с оглед повдигнатото на подсъдимия Д.А. обвинение за извършени конкретни нарушения (на Наредба № 32 от 2008 г. за Утвърждаване на медицински стандарт „Акушерство и гинекология”), съдът счете за основателни част от исканията на неговия защитник за допълване на делото с още доказателства.

За следващото съдебно заседание ще бъдат изискани справки от МБАЛ „Д-р Тота Венкова” в Габрово, относно наличието на апаратура за амниоскопия в Акушеро-гинекологичното отделение през инкриминирания период и относно ръководството на отделението в отсъствието на неговия началник.

Съобразявайки служебните ангажименти на страните съдът насрочи следващото съдебно заседание по делото за 1 юни.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730