България Север

Конкурс за художници – „Нарисувай ми стена“

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Ако си художник над 18 години и смяташ, че най-доброто място да „издадеш“ своите творби е стена – то включи се в конкурса „Нарисувай ми стена“. Стартът вече е даден, а проектни предложения се подават до 25 май в сайта http://www.narisuvai.bg.

В сайта ще видиш снимки на три стени, които те предизвикват да развихриш въображението си. Те се намират в Габрово, София и Пазарджик, а предложената визия би могла да представлява абстрактна графика, вдъхновена от градските форми или сцена, разказваща специфична история, обвързана с функцията и активностите на конкретното място. Реализираният стенопис трябва да се асоциира с общата за всички градове тема „Красиви по природа“ и същевременно да олицетворява духа на конкретното място.

Специално жури, член на което е и зам.-кметът на Габрово арх. Николай Меразчиев, ще направи първоначалното отсяване на идеите, а крайното решение за избрания проект ще бъде на публиката.

Габровската стена принадлежи на детска градина „Мики маус“. Художниците могат да предложат идеите си за един или повече от обектите, а подробности с изискванията, информация за конкурса и формуляр за участие може да се намери на този линк.

Конкурс „Нарисувай ми стена“ е дарителска програма, организирана от Сдружение Трансформатори и Оргахим АД-Русе. Партньор по проекта е Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730