Бизнес и Политика

Провал за Windows 10

Може би много от вас са станали свидетели на досадното напомняме на Microsoft за ъпгрейд на вашия Windows. Съобщението, което периодично се показва и ви подканя да смените вашия Windows с Windows 10, ще съществува до края на юли, след което ще изчезне.

Припомняме, че от Microsoft решиха да пуснат безплатно обновяване, но много потребители останаха недоволни от честотата на известията, с които се апелира към налагане на Windows 10. Сега обаче, от компанията решиха да премахнат приложението „Get Windows 10″ и да оставят избора на самите потребители.

Мащабната кампания на Microsoft не доведе до очаквани резултати. Потребителите са актуализирали с Windows 10 повече от Windows 8, но все пак, близо половината от тях предпочитат Windows 7 (49%). Windows 10 е предпочитан от около 15% от потребителите, а Windows ХP от близо 10%.

Windows 10 сега е инсталиран на 300 милиона активни устройства, показват данни на концерна. Целта на компанията обаче, остава доста амбициозна – на месечна база да има повече от 1 милиард устройства – смартфони, таблети, персонални компютри, сървъри и вградени продукти, активно използващи Windows 10.