България Север, Общество

Адв.Тошев за отнелия живот мотокарист: Очакваме справедлива присъда!

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

На 16 май от 11:00 часа, в Апелативен съд – Велико Търново беше проведено съдебно заседание по наказателно дело от общ характер № 103/2016 г., във връзка с причинената по непредпазливост смърт на мотоциклетиста Боян Найденов от Габрово през юли месец миналата година.

Според Васил Тошев, от Софийска Адвокатска колегия, адвокат на родителите на загиналия, има категорични основания присъдата на първоинстанционния Габровски окръжен съд или да бъде изменена в ефективна или да бъде потвърдена. Причината за това е явното наличие на отегчаващи вината на подсъдимия Христо Енев обстоятелства.

„Тезата на защитата е, че от страна на Енев няма извършени предишни значителни нарушения, а самият той се ползва с добро име в обществото, което противоречи на събраните доказателства.

Очакваме справедлива присъда, която да съответства на извършеното престъпление и която има за цел да поправи подсъдимия и да въздейства върху обществото.

Държим да отбележим, че търсеното от нас ефективно наказание не е самоцел, нито пък въплъщава идеята за мъст у близките на починалия, каквото мнение изрази адвокатът на Енев.

Нашата цел е да се повлияе върху обществото по начин, който ще ограничи за в бъдеще извършването на такива деяния и възникването на подобни нелепи инциденти“, заяви още адв. Тошев.

На 11 март 2016 г. Габровският окръжен съд се произнесе с присъда по делото срещу подсъдимия Христо Енев от Габрово, а съдебният процес събра млади хора пред Съдебната палата в областния град, които изразиха мирно своята подкрепа към приятел, загинал нелепо с мотор при катастрофа, станала през лятото на 2015 г. на ул.“Неофит Рилски“.

През юли месец миналата година, неправоспособният Енев причини по непредпазливост смъртта на Боян Найденов, също от Габрово, поради управление на мотокар в нарушение правилата за движение по пътищата.

Така постановената присъда не е влязла в сила, тъй като бе обжалвана пред Апелативния съд в гр. Велико Търново.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730