Бизнес и Политика

Пощенска банка на първо място в търговското финансиране

Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) награди най-успешните банки по програмата за търговско финансиране за 2015 г. За трети път, Пощенска банка получи награда за „Най-активна банка в България в търговското финансиране“. Церемонията беше в Лондон. Признанието, което получи банката  е за постигнатите резултати и общ обем на реализираните по програмата сделки, възлизащ на 42 млн. евро за 2015 г.

Пощенска банка показва добри резултати. Тя е с 35% пазарен дял от цялостния обем на факторинг бизнеса. Също така е с над 60% дял от експортния факторинг. На годишна база за 2015 г. финансовата институция отчита ръст на факторинг услугите от около 7%.  Банката предлага услугите си в областта на факторинга в над 90 държави.

С помощта на програмата за търговско финансиране на ЕБВР, Пощенска банка подкрепя българските фирми, като предоставя гаранции, покриващи рискове при банкови транзакции за търговско финансиране, както и краткосрочно финансиране на външнотърговски сделки и факторинг.