България Север

Обвиненият в отвличане на четирима младежи получи 7-годишна присъда

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

С присъда по наказателно дело от общ характер, обявена на 19 май, състав на Окръжен съд – Габрово, с председател съдия Василева, осъди мъж от София на 7 години лишаване от свобода за отвличане на четири лица и противозаконно унищожаване на чужди вещи.

Подсъдимият Я.К. бе признат за виновен в това, че през нощта на 20 ноември 2014 г. в севлиевското село Горна Росица, отвлякъл четирима младежи от с. Горна Росица и с. Ловни дол, като бил въоръжен с пистолет – газ-сигнално оръжие, за което подсъдимият бе осъден на 7 години лишаване от свобода.

Подсъдимият бе признат за виновен и в това, че на инкриминираната дата в землището на с. Горна Росица, при условията на продължавано престъпление, унищожил противозаконно чужди движими вещи, собственост на отвлечените лица (лек автомобил Фолксваген Голф, мобилни телефони и др.), всичко на стойност 3 754 лева, за което софиянецът бе осъден на 2 години лишаване от свобода.

За извършените две престъпления, на основание чл.23 ал.1 от НК, съдът определи на Я.К. едно общо наказание от 7 години лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при първоначален строг режим.

Я.К. бе осъден да заплати на един от пострадалите младежи, конституиран като частен обвинител и граждански ищец по делото, обезщетение за причинени от престъплението по чл.216 от НК имуществени вреди в размер на 2 840 лева.

Присъдата подлежи на въззивно обжалване или протестиране пред Апелативен съд – гр. Велико Търново в 15-дневен срок.

Предвид обявената присъда и определеното с нея наказание съдът измени взетата по отношение на подсъдимия мярка за неотклонение от „подписка” в „задържане под стража”. Това определение подлежи на обжалване с частна жалба пред Апелативен съд – Велико Търново в 7-дневен срок.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730