България Север

Габрово – най-вдъхновяващ за художниците в „Нарисувай ми стена“

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Габрово и детска градина Мики Маус се оказаха най-вдъхновяващи за художниците в конкурса „Нарисувай ми стена“. Четири стени в четири града предизвикаха творци от цялата страна да вдъхнат живот на празното пространство и да го превърнат в свое платно.

Стенописите трябваше да се асоциират с общата за всички градове тема „Красиви по природа“ и същевременно да олицетворяват духа на конкретното място.

От четирите града най-много са предложенията за стената на детска градина „Мики Маус“ в Габрово – тринадесет. Обект на конкурса е ъгълът между западното и южното крило на сградата, който се вижда от бул. „Могильов“.

По девет са предложенията за София и Пазарджик, три са предложенията за Пловдив.

Първата част от конкурса „Нарисувай ми стена“ вече приключи и след оценката на журито, което трябва да каже окончателната си дума днес, утре най-добрите предложения ще бъдат предложени за гласуване и на публиката.

Победителите ще бъдат обявени на 13-ти юни, понеделник, а до края на юни ще бъдат обявени и датите, на които авторите на спечелилите проекти ще започнат работа по осъществяването им.

Конкурсът „Нарисувай ми стена“ е организиран от Сдружение Трансформатори и Оргахим АД-Русе. Община Габрово е партньор по проекта.

Конкурсът можете да следите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730