Бизнес и Политика

„Пикадили“ е в криза

„Пикадили“ е в сериозна криза. До като преди компанията имаше над 40 обекта, в момента са само 19. Последният затворен е „Пикадили гурме“ в Sofia Ring Mall.

Магазинът на „Пикадили“ в мола на Околовръстното шосе е разположен върху 2200 кв.м. търговска площ и е един от най-големите като формат магазини на веригата. При откриването му през март 2015 г (около шест месеца след отварянето на мола) асортиментът беше над 17 хил. продукта. От компанията обясняват, че затварянето е временно, но въпреки това не уточняват кога пак „Пикадили гурме“ ще заработи.

В момента, тече дело за несъстоятелност на дружеството, като след равносметката от направената счетоводна експертиза, ще се изясни какви са загубите на компанията.

„Регал“ съобщава, че от няколко месеца в търговските среди се говори, че „Пикадили“, която преди няколко месеца премести плащанията през свързаната „Селект трейд“, среща трудности да се издължава на доставчиците си, а много от тях работят с веригата само при условие на авансово плащане.

След като се отказа от плановете си за сливане с „Карфур“ през май миналата година „Пикадили“ ЕАД (и „Селект Трейд“ ЕООД – фирмата, през която минава договарянето с доставчиците) взе кредит от 11.8 млн. евро от Инвестбанк.