България Север

Задържане под стража за опасен рецидивист, ограбил възрастна

Снимката е илюстративна

Снимката е илюстративна

Окръжна прокуратура –Габрово, днес – 7 юни, внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 34-годишен мъж, рецидивист, във връзка с извършен грабеж на възрастна жена и брутално отношение към пострадалата.

В резултат на извършени неотложни следствени действия и на добра оперативна работа на органите на севлиевската полиция и на разследващия полицай, под ръководството на Окръжна прокуратура –Габрово, до момента са събрани достатъчно доказателства, че извършител на престъплението е Димитър С.

Същият, при условията на опасен рецидив, отнел чужда движима вещ – телевизор „LG“ от владението на възрастна жена с намерение противозаконно да го присвои, като употребил за това сила – душил я и проявил брутално отношение към пострадалата.

След престъплението Димитър С. е запалил къщата и напуснал мястото. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив и представлява особено тежък случай, категорични са от обвинението.

С постановление на наблюдаващ прокурор от 4 юни по отношение на Димитър С. е взета мярка задържане под стража за 72 часа до довеждане пред съда. Предстои Окръжен съд да се произнесе по искането на прокуратурата.

Под ръководството на прокуратурата действията по разследването продължават.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730