България Север

Задържаха двама рецидивисти, за извършени грабежи

IMG_9879

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

По искане на Окръжна прокуратура – Габрово, днес, съдът взе мерки за неотклонение задържане под стража по отношение на двама рецидивисти, за извършени от тях грабежи.

Съдът е приел за основателни и двете искания на прокуратура. По отношение и на двамата мъже има събрани достатъчно данни, че са извършили престъпленията. Осъждани са и са извършили престъпленията при условията на опасен рецидив. Налице е реална опасност да се укрият или да извършат други престъпления.

Феим И. /26/ е задържан, като обвиняем, за извършено престъпление, за това, че на 2 юни около 20.40 часа в дървена барака в близост до подстанцията в района на заводски язовир, при условията на опасния рецидив отнел чужди движими вещи – мобилен телефон марка „Самсунг“ и 42 лева от владението на мъж от Дряново, с намерение противозаконно да ги присвои, като за запазване на владението върху тях употребил сила – нанесъл удар с ръка в лицето на последния. Феим е осъждан 25 пъти на възрастта си от 25 години.

Димитър С. /34/ е задържан във връзка с извършен грабеж на възрастна жена и брутално отношение към пострадалата. Същият, при условията на опасен рецидив, отнел чужда движима вещ – телевизор „LG“ от владението на възрастна жена с намерение противозаконно да го присвои, като употребил за това сила – душил я и проявил брутално отношение към пострадалата. След престъплението Димитър С. е запалил къщата и напуснал мястото. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив и представлява особено тежък случай.

Под ръководството на прокуратурата действията по разследването на двата грабежа продължават.
Определенията на Окръжен съд Габрово подлежат на обжалване пред Апелативен съд В. Търново.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730