България Север, Общество

Съсед не издържа и се изгаври с колата на габровец

снимка: Личен архив

снимка: Личен архив

Съседските войни за паркоместа пред блока, избягване плащането на такси за нуждите на входа и други типични за нашите географски ширни комшийски „явления“ не са нещо ново за България.

Изключение в това отношение не прави и Габрово.

Доказателство за съпричастността ни към цялостната картина в страната е поредно оскверняване на лична собственост, породено от злоба.

Един простосмъртен габровец осъмна тази сутрин с неприятна изненада, пльосната директно на личния му автомобил.

Върху капака на превозното му средство, паркирано на улица „Лазар Донков“, била хвърлена и разбита кофичка кисело мляко.

Собственикът на колата останал като попарен, когато заварил возилото си в този вид.

Планът за „възмездие“ и изчистване на съседските сметки по този начин обаче имал частичен успех, тъй като до паркираната кола собственикът й открил други две кофички от същия млечен продукт, пропуснали мишената, обект на „геройския“ комшийски акт.

Деянието било извършено тази нощ. Веднага щом заварил колата си „декорирана“ с киселото мляко по капака, габровецът отишъл на автомивка, за да измие следите от вандализма по нея.

Той подозира за стореното свой недоброжелателен съсед, споделящ с него общ паркинг и жилищен блок, тъй като по всичко личи, че кофичките кисело мляко са хвърлени от някой прозорец или тераса на сградата.

Поради липсата на пространство за спиране, живущите доста често бранят със зъби и нокти, а понякога и с други по-крайни средства своята територия, завзета от някой „пришълец“ или комшия, паркирал на нетрадиционно си място.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730