България Север, Общество

Наградиха участниците в „Различни сме, но заедно сме по-силни”

снимка: БЧК - Габрово

снимка: БЧК – Габрово

На 22 юни в рамките на проекта „Малки уроци по толерантност” , финансиран от Младежка банка – Габрово, домакинствана от ИМКА – Габрово и Фонд за подпомагане и оптимизиране дейностите на БМЧК „Мисли глобално, действай локално”, се проведе награждаването на участниците в конкурса за авторски текст „Различни сме, но заедно сме по-силни”.

Изявилите се участници в конкурса бяха на възраст от трети до седми клас, запознаха се с доброволците на БМЧК и прекараха заедно топлия следобед и споделяйки опит, идеи и ентусиазъм. Всички изявили се бяха поощрени и запознати отблизо с идеята за толерантността и съпричастността. Текстовете бяха събрани в книжка и раздадени на участниците.

снимка: БЧК - Габрово

снимка: БЧК – Габрово

С първо място бяха отбелязани текстовете на Виктория Нистрова от ОУ „Христо Ботев” – „Различни сме, но заедно сме по-силни“ и „Приказка за приятелство”; с второ – Габриела Симеонова от ОУ „Неофит Рилски” и с трето място – Бояна Проданова от ОУ „Неофит Рилски” с авторския текст „Лястовички”.

Със специална награда извън възрастовата граница бе отличен текстът на Виктория Генчева. След награждаването децата се почерпиха и посрещнаха лятото с вдъхновение и стремежи към бъдещи хоризонти, изпълнени с един по-оптимистичен мироглед.

снимка: БЧК - Габрово

снимка: БЧК – Габрово

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730