Бизнес и Политика

Бизнесът около Корпоративна търговска банка изчезва от Интернет

Сайтовете на две от най-големите дружества на банкера Цветан Василев – „Бромак“ ЕООД и „Фина-С“ АД вече не могат да бъдат отворени и открити в Интернет.

„Бромак“ ЕООД е дружество, 100% собственост на Цветан Василев, чрез което той бе мажоритарен собственик в Корпоративна търговска банка. Фирмата все още е активна, но официалния й сайт е недостъпен, поради неплащане на домейн името – bromak.eu. Малко след изтичането на допустимият срок за възстановяване на името, то е закупено от едно от множеството фирми, които закупуват домейни с изтекъл срок на пререгистриране и поставят реклами в тях.

Към днешна дата bromak.eu рекламира онлайн казина.

Другата фирма на банкера – инвестиционния посредник „Фина-С“ АД вече също не може да бъде открита в Интернет. Тя е създадена от Цветан Василев през 1992 г. като брокерка-финансова къща и прекрати дейност през 2014 г., след проведено общо събрание на акционерите 18.07.2014 г.

Медийните сайтове със затруднения

Сайтовете на ТВ7 – tv7.bg и news7.bg са във видимо неподържано състояние –  News7.bg не може да бъде отворен от потребители от повече от 3 месеца, а сайта на ТВ7 (tv7.bg) също има затруднения с отварянето, както и липсващо съдържание. Сайта вече е практически неизползваем, а съдържанието му се обновява рядко.

Медийната група „3Bay“ беше един от лидерите по брой посетители, а основният й сайт – inews.bg оглавяваше месечните резултати за посещения сред новинарските сайтове и беше най-четения новинарски сайт през 2013 г.

След възникналият конфликт между депутата от ДПС Делян Пеевски и неговият приятел Цветан Василев, ТВ7 бе преместена от ТВ операторите сред последните позиции, а сайтовете на телевизията бяха сваляни неколкократно при излъчване на предавания.

Активен е все още официалния сайт на Цветан Василев – www.vassilev.bg, през който той публикува лични мнения по темата с обявената във фалит КТБ. Сайта бе направен предвидливо от Василев около 2 месеца преди стартирането на медийната атака срещу банката.