Спорт

Пламен Марков: Ще изкупим успехите


Изпълнителният директор на ЦСКА-София Пламен Марков сподели мнението си за случващото се около клуба преди заминаването на „армейците“ за подготвителния лагер в Австрия. Бившият национален селекционер призна, че най-вероятно някои фенове няма да припознаят новото дружество за ЦСКА, но според него важното е, че „ЦСКА съществува, ЦСКА е жив“.

„Тръгваме да проведем втория етап от подготовката, тя ще бъде съпътствана с няколко контроли. Отиваме да се подготвим и да стартираме успешно началото на новия сезон“, сподели Марков.

Относно официалното завръщане на ЦСКА в елита, Марков коментира: „Нормално е да сме по-спокойни, това бе дълга сага, продължила цяла година. Неизвестността винаги е свързана със съмненията относно бъдещето на какъвто и да е процес, сега нещата са ясни. Вярвам, че стотиците хиляди наши привърженици са доволни, благодарни сме на всички които помогнаха за решаване на бъдещето на ЦСКА. Сега топката е в нас да се подготвим добре и да се представим така, както трябва“. 

А относно факта, че част от феновете на ЦСКА не припознават новото дружество като техния ЦСКА, Марков каза: „Много силно желание имате да коментираме въпроси, които не са реалност. Това са хипотези. Сигурно ще има фенове, които няма да искат поне в началото да припознаят клуба, но така или иначе ЦСКА съществува, ЦСКА е жив, показахме го и миналия сезон с представянето си. Вярваме, че вече в Първа професионална лига ще се представяме убедител…