Спорт

Португалия води 2:0 на Уелс в първи 1/2-финал на Евро 2016


Първият 1/2-финален сблъсък на Евро 2016 започна. Португалия и Уелс играят в Лион  при 0:0.

Иберийската атака разчита основно на големите си звезди в лицето на Кристиано Роналдо и Нани.

В същото време Бруно Алвеш ще заеме мястото на контузения Пепе в центъра на отбраната, а младият Ренато Санчес заменя отсъстващия Андре Гомеш.

За „драконите“ Анди Кинг влиза на мястото на наказания Аарън Рамзи. Гарет Бейл и Робсън-Кану пък ще са основните оръжия в офанзивен план.

Още в третата минута Кристиано Роналдо се възползва от грешка на противника и нахлу в полето на островитяните, но устремът му е спрян от Ашли Уилямс. Имаше съмнение за дузпа, но реферът подминава ситуацията и остава безмълвен.

Първите десет минути започват с превес в играта на португалците. Уелс не се дава и се брани храбро, очаквайки шанса си на контра.

В 11-ата минута първи добър шанс за Португалия. Топката е изсипана в наказателното поле на Уелс, където Роналдо се опита да вкара с глава, но ударът му бе блокиран.

Секунди по-късно Кристиано пробва задна ножица, но топката отново е отбита, а голаджията на Реал (М) отново има претенции, че е играно грубо срещу него.

В 14-ата минута нова атака за Португалия по фланговете, но топката е отнета чисто. Уелс среща трудности с изнасянето на играта в полето на съперника.

В 16-ата минута след двойно подаване между Роналдо и Жоао Марио последният стреля, но топката минава встрани от вратата.

В 20-ата минута корнер за Уелс. Ледли изпъ…