Спорт

Тотнъм предлага нов договор на Хари Кейн


Голмайсторът на Висшата лига и Тотнъм Хари Кейн е на път да се уреди с нов договор на „Уайт Харт Лейн“. Въпреки неубедителното си представяне на еврофиналите, нападателят ще получи контракт за 5 години на обща стойност 25 милиона паунда и ще прибира по 5 милиона на сезон. 

По този начин мениджърът Маурисио Почетино иска да е сигурен, че Кейн ще бъде щастлив в отбора. Нападателят вкара 25 гола през миналия сезон в елита, а общо за последните 2 години реализира 59 попадения в 101 срещи и в Северен Лондон са убедени, че той е човекът, който ще поведе състава напред. 

Кейн обаче може скоро да има нов конкурент в атаката на отбора, тъй като Тотнъм е готов да вдигне офертата си за Винсънт Янсен от АЗ Алкмаар. Холандците отказаха второ предложение за 15 милиона паунда, но лондончани ще го увеличат с още един милион в стремежа за вземат играча. 
Янсен стана голмайстор на холандското първенство и привлече вниманието към себе си, като освен това има 3 гола в само 5 срещи за националния тим на страната си.
 …