Спорт

Краснодар смля ЦСКА, Левски се изпоти срещу Черно море


Отборът на Левски записа трудна, но сладка победа в последната минута срещу Черно море в четвъртата си контрола това лято.

„Сините“ надвиха с 1:0 играчите на Георги Иванов-Гонзо с попадение от фаул на Антонио Аниете в 91-ата минута, като натрупаха самочувствие преди гостуването на Марибор от Лига Европа след седмица. Това е последната проверка на 26-кратните шампиони, които трябваше да играят с Несебър в събота, но Люпко Петрович реши да няма друга контрола.

Лошата новина за „сините“ е, че Сърджан Лукин се контузи в 13-ата минута и бе заменен принудително и почти сигурно е аут за срещата със словенците.

В същото време вечният враг на тима от Подуяне – ЦСКА, глътна горчив хап, след като отстъпи пред руския Краснодар във втората проверка на „червените“ в Австрия.

Българският тим бе по-добрият през първата част и можеше да поведе още в 4-ата минута, когато Кирил Десподов нацели лявата греда след изстрел от фаул.

Три минути по-късно Галчев изведе Десподов отдясно в наказателното поле на руснаците, нападателят стреля, но Крицюк спаси.

В 12-ата минута обаче Галчев центрира от фаул и Густаво Кулма не сгреши, откривйки резултата с глава за 1:0.

В 24-ата минута червените осъществиха отлична атака, която завърши с пас на Галчев към Аясс, който бе фаулиран от излезлия да го пресрещне вратар на Краснодар Крицюк и реферът правилно отсъди дузпа. Зад топката застана Десподов, който хладнокръвно вкара в долния ляв ъгъл за 2:0.

В 27-ата ми…