Спорт

Слон предрече победа за Германия срещу Франция


Оракул предпочете Бундестима след като предрече победа на Германия на полуфинала довечера срещу Франция. Слоницата Нели от парка „Серенгети“ в Ходенхаген прогнозира успех за възпитаниците на Йоахим Льов.

Оракулът, тежащ 1,5 тона, заби футболната топка във вратата на „петлите“, с което вдъхна още по-голяма увереност на феновете в страната. Слоницата не бе единственото животно в Германия, което е на вълна Евро 2016.

Мечката Миша от зоопарка в Хамбург също стана хит, след като бе щракната да демонстрира футболни умения, играейки си с топка.

Марсилия очаква полуфинала с Германия с препълнени хотели, с блокиране на половината от центъра на града и с мечтата Франция да бие с гол на Пиер-Андре Жиняк.

Нападателят до миналата година играеше в местния отбор, преди да отиде в първенството на Мексико. Средиземноморският град, който от 1958 г. е побратимен с Хамбург, обяви, че повече не може да приема фенове, тъй като капацитетът на хотелската база, който е 8500 стаи, е напълнен до максимум.

„Достигнахме предела на нашите възможности, обясни Ален Пулен, президент на Съюза на професиите, свързани с туризма. – Срещат се отбори, които имат много привърженици, а и германците традиционно прекарват ваканциите си на юг.
 …