Спорт

Дуейн Уейд се завръща в родния си град


Дуейн Уейд напуска Маями Хийт, за да играе за Чикаго Булс. Така 34-годишният баскетболист ще се завърне в родния си град, информират американските медии.

Олимпийският шампион от Пекин 2008 ще получи 47,5 милиона долара за срока на двегодишния си договор с „биковете“, съобщава „Маями Хералд“. Така Уейд слага край на 13-годишния си престой при „горещите“, където беше важна част при спечелването на трите шампионски титли – две от тях с Леброн Джеймс като съотборник.

Преди два дни се имаше слухове, че Дуейн Уейд може да се събере с Леброн Джеймс в Кливланд Кавалиърс. Тези информации се появиха, след като досегашният гард на Маями и съпругата му станаха почитатели на официалната страница на „кавалерите“ в „Инстаграм“.

Уейд е роден в Чикаго, но през цялата си досегашна кариера в НБА е играл само за Маями Хийт. Той обаче се почувства недооценен в тима от Флорида, въпреки че през 2010 година се съгласи да намали заплатата си, за да може клубът да се вмести под тавана на заплатите. През досегашната си кариера гардът има средно на мач по 23,7 точки и 5,8 точки….