България Север

Закопчаха габровец, заради 8 кила марихуана

снимка: Пресцентър МВР, Архив

снимка: Пресцентър МВР, Архив

26-годишен габровец е бил задържан, заради притежание на наркотици, а срещу него е образувано досъдебно производство, информираха от пресцентъра на полицията.

Арестът му бил извършен в петък, в резултат от проведени оперативно – издирвателни мероприятия от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР – Габрово.

Установено било, че габровецът засял и отглеждал в дома си на ул. „Мак“, растения от рода на конопа. При извършените процесуално – следствени действия служителите иззели близо 8 кг. растителна маса, която при направения полеви наркотест реагира на наркотичното вещество марихуана.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354в ал.1 и чл.354а ал. 3 от НК. Уведомена е Окръжна прокуратура Габрово. Спрямо лицето е наложена полицейска мярка „задържане” за срок до 24 часа.

Също в петък, но при извършена проверка в жилище в дряновското село Царева ливада, обитавано от 47-годишен мъж, служители на полицията установили в една от стаите и в гаражно помещение 1240 къса цигари от марката „ROSEMAN“ – TAR 12 MG, без акцизен бандерол, съобщават още от полицията.

Акцизните стоки били иззети и след окомплектоване на материалите ще бъдат изпратени в „Митническо бюро” Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730