Спорт

Борисов: Левскар съм, но ЦСКА е постигнал най-много


Министър-председателят Бойко Борисов коментира пред bTV решението на Министерството на младежта и спорта да вземе базите на ПФК ЦСКА АД, предоставяйки ги на ЦСКА-София.

„Чакахме футболните хора на ЦСКА и техните фенове да намерят вариант, защото това не е наша работа. Аз съм се водил от логиката и от това, което съм видял с очите си. Видяхте, че на бенефиса на Стоичков, както и когато ЦСКА взе Купата на България, пред 40 000 души. Тогава виждах само Гриша Ганчев. Не видях друг. Представете си обратния вариант. Те са стигнали до тези успехи и са били с клуба в най-тежкия момент, а сега други да играят на „Българска армия“, сподели премиера.

„Дали сме близо 10 милиона за волейбол, за световната лига. Над 300-400 милиона са отишли за волейболни зали. Направили сме го заради феновете, заради националното достойнство и радост, която ни носят волейболистите. За ЦСКА не 11, а и 20 милиона да са необходими, бих настоял пред колегите да вземем такова решение. Защото ЦСКА не е кой да е клуб. Аз съм левскар, но ЦСКА са постигнали най-много“, допълни той….