Спорт

Марибор не успя да бие Левски – 0:0


Отбоът на Левски започна похода си към груповата фаза на Лига Европа след повече от две години отсъствие от евротурнирите.

Българският тим направи 0:0 при гостуването си на Марибор в двубой от втория предварителен кръг на Лига Европа.

Димитър Пиргов направи официален дебют за „сините“, а звездният нападател Антонио Аниете се завърна в атаката на тима като днес ще се подвизава зад Венцислав Христов. Новото попълнение в отбраната на тима Симон Сандберг остана резерва.

През първата част видяхме много малко привлекателни от футболна гледна точка моменти. Двата тима не бързат да атакуват и очакват съперникът да греши. Левски показва много добра стиоковка в дефанзивен план и обратно на очакванията владее повече топката.

Чисти голови положения след първите 45 минути от срещата в Словения все още няма .

Втората част стартира с ротации в състава на домакините. Нападателят Байде замени Салалич, а Вршич – Връховец. Явно словенците ще търсят гола до края на мача.

65 минути игра положенията и пред двете врати отсъстват. Двата тима са доста равностойни, а битката е фокусирана в центъра на терена.

В 76-ата минута Адениджи стигна и до най-чистото положение в двубоя. Нападателят на Левски се възползва от грешка в защитата на Марибор, отне топката и стреля, но ударът му бе отразен от вратаря.

В 81-ата минута „сините“ обаче изтръпнаха, след като Таварес разтресе напречната греда, засичайки остро с глава центриране от корнер.

В 91-ата минута Нар…