Спорт

Големите грандове бяха колебливи днес


Рапид Виена – Челси 2:0

Отборът на Челси допусна изненадваща загуба с 0:2 от австрийския Рапид (Виена) в дебюта на новия си наставник Антонио Конте.

Приятелската среща се игра при фантастичната атмосфера на 28-хилядният  „Алианц Щадион“, който бе пълен до дупка по случай откриване на новото съпражение, на което ще играе от този сезон тима.

Конте разчиташе на някои от най-опитните си играчи и започна с капитана Джон Тери, Диего Коща, Матич и Вилиан. Италианецът стартира със схема с четирима защитници за разлика от работата си в Ювентус и националния отбор на Италия.

Това обаче не му помогна и Рапид Виена поведе в срещата още в 8-та минута, когато Жоелинтон излезе сам срещу Бегович, финтира го елегантно и реализира отблизо в опразнената врата.

Англичаните от своя страна пропусна най-добрата си голова възможност в 65-та минута, когато Джилободжи сложи топката на главата на Коста, който бе оставен непокрит в наказателното поле на Рапид и отблизо стреля с глава, но неточно над напречната греда в аут.

Така се стигна до нов съкрушителен удар за гостите от Лондон. Рапид Виена вкара втори гол в 82-та минута, когато Бранислав Иванович допусна груба грешка, а Томи отблизо не пропусна да се разпише, въпреки опита на сръбския защитник да предотврати попадението.

Следващата контрола на Челси е в сряда срещу РЗ Пелетс.

Липщат 08-Байерн (М) 3:4

Късметът обърна гръб и на новия старши треньор на Байерн (Мюнхен) Карло Анчелоти в дебютния му двубой начел…