Спорт

ЦСКА-София взима и историята


Новият ЦСКА съвсем скоро ще придобие славната история на 31-кратния шампион на България. Собствениците са готови да изплатят задълженията към държавата и да откупят емблемата на „червените“. Това ще стане, след като досегашното дружество ПФК ЦСКА АД бъде обявено в несъстоятелност.

Най-голямата легенда на „червения“ клуб Христо Стоичков потвърди, че държавата ще си получи всичко дължимо. Потвърди го и друг от силните хора на „Армията“ – Юлиян Инджов. Така този сезон ЦСКА-София ще се бори за 32-рата си шампионска титла и ще отпаднат всички съмнения за автентичността на клуба.

Стоичков успокои феновете и се закани скоро за „червените“ отново да се говори из цяла Европа. Началото бе сложено с престижната победа над четирикратния еврошампион „Интер“ с 2:1 в Италия.

„Искам да уверя всички, че ЦСКА няма да се крие – обърна се Камата към цесекарите. – Не ние сме натрупали дълговете, но държавата ще получи това, което не е платено. И нека на всички да е ясно веднъж завинаги – ЦСКА е един-единствен. ЦСКА е в своя дом – стадион „Българска армия“. ЦСКА ще се бори за титлата. А заедно ще направим така, че скоро Европа отново да говори за убиеца на шампиони.“
 …