Спорт

Лудогорец разгроми Младост в реванша


Българският шампион Лудогорец преодоля с лекота втория предварителен кръг от Шампионската лига и показа, че е готов да се бори за място в груповата фаза от Лигата на богатите.

Разградчани се наложиха с категоричното 3:0 над Младост (Подгорица) в мача-реванш между двата тима и с общ резултат 5:0 продължава напред в най-комерсиалния турнир.

Джоди Лукоки отново бе най-добрият на терена и откри рзултата още през първата част. В 38-ата минута Джонатан Кафу изведе своя съотборник отляво, който си нагласи кълбото на силния десен крак, и опъна мрежата с майсторско изпълнение в далечния ъгъл.

В 22-ата минута Лакич подсече Марселиньо в наказателното поле и холандксияр рефер Пол ван Букел отсъди дузпа. С отговорността се нагърби Козмин Моци, но ударът му бе отразен от вратаря Люлянович.

В 33-ата минута Младост стигна до попадение, но то бе отменено за нарушение в атака на Копитович срещу Козмин Моци. Последваха бурни протести от страна на домакините, но след кратко съвещание между главния и страничния съдия играта продължи без попадение.

През второто полувреме Вандерсон удвои с гола си в 48-та минута, а Лукоки ознаменува страхотното си представяне с още едно попадение – в 64-та минута, оформяйки класическия успех за нашенци.

Преминаването в третия квалификационен кръг от своя страна означа минимум плейоф за групите на Лига Европа. Това би се случило при едно евентуално отпадане от следващия съперник. Припомняме, че българският шампион ще срещне сръбския Цървена звезда,…