Спорт

Розенборг и Карабах не ни убедиха


Норвежкият гранд Розенборг разочарова феновете си в мача-реванш срещу Ньоркопинг от втория предварителен кръг на Шампионската лига. 

Тази вечер срещата в Швеция завърши при резултат 3:2 за домакините, но успехът с 3:1 на Розенборг в първия мач бе достатъчен за тима да продължи напред с общ резултат 5:4.

Норвежците тръгнаха шеметно и набързо дръпнаха с два гола аванс. В 37-ата минута Гиткяер откри от дузпа, а в 55-ата Де Ланли удвои в полза на гостите.

Това обаче се оказа недостатъчно и противно на очакванията те се сринаха и допуснаха цели 3 попадения във вратата си.

Попаденията на Андерсон в 57-ата и 77-ата и Найман в 59-ата минута върнаха интрига, но шведите нямаха сили за още два гола, колкото им бяха необходими, за да елиминират своя противник.

Така Розенборг продължава в третия предварителен кръг на турнира, където го очаква победителят от двойката АПОЕЛ (Никозия) и Дъ Ню Сейнтс.

Друг фаворит също не показа най-силното си лице и се класира за следващата фаза от квалификациите на магия.

Отборът на азербайджанския Карабах измъкна равенство 1:1 в реванша с Дюделанж в Люксембург, но изравнителният гол падна едва в добавеното време на срещата. В първия мач Карабах спечели с 2:0 и така с общ резултат 3:1 продължава напред.

Дюделанж откри резултата в 72-ата минута чрез Ндиае и след това се хвърли в атака в търсене на втори гол, който можеше да докара мача до продължения. Усилията на домакините обаче не дадоха резултат, а в 94-ата минута Ре…