Спорт

Марибор отстрани Левски


Левски и Марибор завършиха наравно 1:1 в реванша от втория предварителен кръг на турнира Лига Европа, изиграл се на препълнения стадион „Георги Аспарухов“ в столицата.

Първата среща между двата тима преди седмица в Словения завърши при нулево равенство. С гола си на чужд терен Марибор отстрани „сините“.

Резултатът бе открит в 22-ата минута на мача, в която Франсис Нар от Левски открадна топката от бранител на гостите и от малък ъгъл успя да я прати във вратата им за 1:0.

Минути по-късно бе отсъдена дузпа за Марибор след нарушение на Александър Александров. Вратарят на „сините“ Боян Йоргачевич успя да я спаси и запази преднината на тима си.

Пред второто полувреме Левски продължаваше да бъде по-активният отбор, но допусна гол в 68-ата минута. Бразилецът Маркос Таварес бе оставен непокрит в наказателното поле на „сините“ и вкара спасителния гол за словенците.

До последния съдийски сигнал Левски опита да изравни, но не успя да отбележи втори гол. Малко преди края домакините имаха и претенции за дузпа, но съдията не отсъди такава.

В третия предварителен кръг Марибор ще се изправи срещу тима на Абърдийн, който елиминира латвийския Вентспилс с общ резултат 4:0 от двете срещи….